Zunanje žaluzije

Zunanje žaluzije so senčila, ki so primerne za vgradnjo tako na poslovne kot tudi stanovanjske objekte.

Obstaja več vrst zunanjih žaluzij, ki se razlikujejo glede na vrsto lamel (C-65mm, C-80mm, F-80mm, Z-75mm), načinom vgradnje (vidna, podmetna vgradnja), načinom upravljanja (ročno, električno) ter različnimi izvedbami (Krpan, Krater, na žična vodila).

PREDNOSTI ZUNANJIH ŽALUZIJ SO:

Odlična zaščita
Žaluzije Medle zaščitijo vaš prostor pred vremenskimi vplivi, še posebej pred osončenjem in pregrevanjem prostorov. Primerne so tudi za senčenje večjih površin (večje dimenzije odprtin).

Regulacija svetlobe
Z reguliranjem kota lamel vam zunanje žaluzije omogočajo kontrolo nad količino svetlobe in zasebnosti v prostoru. Omogočajo pretok svetlobe tudi v spuščenem stanju, kar je njihova prednost v primerjavi z drugimi zunanjimi senčili.

Stabilnost
Naše žaluzije so toge in stabilne tudi pri neugodnih vremenskih razmerah, kar zagotavljajo C ali Z oblike lamel (lamele imajo zaobljene robove ter so vodene v stranskih alu vodilih).

Dolga življenjska doba
Zunanje žaluzije so sestavljene iz kvalitetnih materialov, zato je njihova življenska doba zelo dolga.

Nestandardna oblika
Možna je tudi izdelava nestandardnih oblik (za poševno izdelana okna).

Sodobnost
Žaluzije so izdelane iz kvalitetnih materialov in modernih barv ter dajejo vašim hišam in stavbam moderen videz.

Enostavnost za uporabo
Žaluzije Medle so zelo enostavne za uporabo. Po vaši želji se jih lahko upravljanja tudi na električni motorni pogon.

Upravljanje žaluzij

z monokomandno palico

električno

Vrste lamel

lamela C-65 mm

lamela C-80 mm

lamela CT-80

lamela Z-75 mm

lamela Z-90 mm

Vodila

Vodila se razlikujejo glede na različne izvedbe zunanjih žaluzij

Potopna vodila
Zunanje žaluzije omogočajo delno zatemnitev

Zunanje žaluzije so senčila, izdelana iz vodoravnih lamel, ki jih je mogoče zapirati in odpirati ter dvigovati in spuščati. Ker se nahajajo na zunanji strani okenskega stekla, omogočajo tudi zaščito pred vročino in prispevajo k prijetnejši bivalni klimi, saj odbijajo sončne žarke in jim preprečujejo prehajanje skozi stekleno površino v bivalni ali drugi prostor.

Največja prednost zunanjih žaluzij v primerjavi z ostalimi zunanjimi senčili je v tem, da lahko kljub spuščenemu stanju v prostor spustijo nekaj svetlobe. S spreminjanjem naklonskega kota lamel lahko namreč nadzorujemo količino svetlobe, s tem pa tudi raven zasebnosti v prostoru.

Zunanje žaluzije sicer ne ponujajo enakih izolativnih sposobnosti kot zunanje rolete, predvsem pa vam ne nudijo protivlomne zaščite. Protivlomne zunanje rolete za okna so namreč opremljene z varnostnimi vzmetnimi, ki otežujejo dvig rolete z zunanje strani.

Zunanje žaluzije – cena izdelave odvisna od vaših želja

Zunanje žaluzije se razlikujejo glede na vrsto lamel, način vgradnje (vidna ali podmetna vgradnja), način upravljanja (ročno ali električno) ter glede na različne izvedbe. Zunanje žaluzije Medle so izdelane iz najkakovostnejših materialov, zato so zelo stabilne tudi ob vremenskih nevšečnostih. Stabilnost jim zagotavljajo tudi C ali Z oblike lamel. Lamele imajo namreč zaobljene robove ter so vodene v stranskih ALU vodilih. Žaluzije lahko vgradimo v omarico nad ali pred okno, tako kot roleto, ali pa samo pred okno, brez omarice. Njihova uporaba je enostavna, saj jih lahko upravljate z monokomandno palico ali s pomočjo električnega motornega pogona.

Da bi vam lahko izdelali čim natančnejši predračun za zunanje žaluzije, vam svetujemo, da nam posredujete naslednje podatke:
- kakšne materiale in barve oziroma vzorce želite;
- kakšne so mere vašega okna ali vrat;
- kakšna naj bo vgradnja;
- kako želite zunanje žaluzije upravljati