Screen
Zunanji rolo za senčenje velikih steklenih površin.

Screen senčila so edinstveno senčilo, s katerimi istočasno senčimo ali zračimo prostor, preprečujemo segrevanje prostora in smo obenem zaščiteni pred vdorom insektov. Omogočajo nam zasebnost pred zunanjimi pogledi v prostor, obenem pa ohranjajo zunanjo svetlobo. Pozimi nam s svojim izolativnim učinkom segrevajo prostor, poleti pa nam omogočajo prijetnejšo klimo v prostoru.

Brez radovednih pogledov
Senčilo z več vlogami.

Screen senčila imajo v primerjavi z roletami in zunanjimi žaluzijami manjšo kaseto, zato ponujajo manjše prekrivanje svetlobnih površin. Posebna tkanina omogoča dober pogled navzven, v kombinaciji z notranjimi senčili pa nas ščiti pred radovednimi pogledi navznoter. Prostor se ob tem lahko zrači in nas ščiti pred vstopom neželenih insektov.

screen_1screen_2
Videti skozi ali ne videti skozi? Izberi pravo zate.
Dva tipa tkanin

Bistvena značilnost screen senčil je posebna mrežasta screen tkanina, ki je izdelana iz steklenih vlaken in PVC materiala. Zanjo je značilna 5% prepustnost sončne svetlobe in hkrati tudi zaščita pred toploto in UV žarki. Poleg screen tkanin se uporablja tudi soltis tkanina, ki ima enake lastnosti. Screen tkanina je plastificirana pred tkanjem, soltis pa po tkanju. Oba tipa tkanin omogočata tudi popolno zatemnitev.

tipa1_1
SCREEN 5%
Screen tkanina omogoča 5% prepustnost svetlobe, je negorljiva in ima veliko stabilnost tako v obliki in barvi. Odporna je na UV žarke in temperaturne spremembe.
tipa1_2
SCREEN 0%
Zatemnitvena tkanina, ki v kombinaciji z zip vodili omogoča popolno zatemnitev v prostoru.
tipa2_1
SOLTIS 5%
Soltis je tkanina, ki je prevlečena z izredno tanko, komaj 0,32mm debelo plastjo PVC materiala. Soltis odbija do 97% sončnega sevanja in omogoča zasebnost, ne da zakrije pogled ven. S perforirano strukturo oz. luknjicami odvaja toploto in preprečuje efekt tople grede.
tipa2_2
SOLTIS 0%
Zatemnitvena Soltis tkanina, ki v kombinaciji z zip vodili omogoča popolno zatemnitev v prostoru.
Modeli
ZIP

Značilnost zip screen senčila je, da platno teče po stranskih vodilih, kar omogoča optimalno napetost blaga v vsakem položaju. Tkanina tako tudi pri močnejšem vetru ostane napeta v vodilih. Odlikuje ga enostavno in zanesljivo delovanje. Sistem zadrge prav tako onemogoča prehod insektov v prostor, v kombinaciji z zatemnitvenim platnom pa nudi popolno zatemnitev prostora. Aluminjasta kaseta v velikosti 10 x 10 cm se vgradi na zunanjo stran okna.

zip1zip2
JEKLENICA

Screen senčilo z jeklenico je učinkovit sistem za senčenje teras in steklenih sten. Odlikujejo ga stranska vodila iz nerjaveče pletenice in minimalističen izgled. Da je tkanina optimalno napeta v vsakem položaju poskrbi zaključna letev, stranska vodila pa omogočajo gladek prehod platna. Screen senčilo z jeklenico naredi prostor še bolj zračen.

PODOMETNI ZIP

Zunanji screeni se običajno montirajo na zunanjo stran objekta v okensko odprtino ali na fasado, možna pa je tudi podometna izvedba. Kaseta in stranska vodila so na ta način v celoti integrirana, montirajo se pred fasado ali pa skupaj z okni. Omarica na zunanji strani ni vidna, sistem pa ima tudi odlično toplotno izolativnost. Podometni sistem je odlična rešitev za novogradnje ter večje adaptacije objektov.

ethos_storitve_podmetni_zipethos_storitve_podmetni_zip2-2
Tri oblike kasete
Prava barva zate
Barve, ki sledijo trendom. Izberi pravo zate.

Barva screena se lahko povsem prilega barvi vašega okenskega okvirja. Aluminijasti profili screenov so prašno barvani, zato barva ne bledi. V kolekciji je standardna BELA barva, če želite barvo povsem poenotiti s tonom objekta, pa je možno barvanje po RAL karti.

Pravo platno zate
Platno različnih barv in tekstur. Izberi pravo zate.

Barve, odtenki, teksture, vzorci … Širok izbor platen, med katerim gotovo najdeš takšnega, ki najbolj ustreza tvojim zahtevam. V naših salonih v Novem mestu ali Ljubljani si lahko ogledaš vse modele in izbereš pravega. Tip tkanine izberete na izmeri ali v našem salonu.

Od blizu
Prozoren screen Crystal

Primeren za prostore, kjer želimo zadržati toploto in imeti neoviran pogled na okolico.

Prozoren screen Crystal

Primeren za prostore, kjer želimo zadržati toploto in imeti neoviran pogled na okolico.